Duracellkanin?!

Jag jobbar, pluggar, springer, är pigg, tränar, äter och har mycket energi kvar. Rena rama Duracellkaninen med andra ord! Morgonträning och på det en rejäl frukost ser ut att vara receptet som gäller.
Ikväll är det Stockholm - Arlanda på TV igen. Blir grymt skoj att se vad det händer för lustigheter, allvarliga saker, intressant osv allt som kan tänkas inträffa på en stor flygplats. Ska kolla på programmet hemma hos en polare. Grett!
Tenta i morgon i statistik. Känns.... sådär.. Är realistiskt positiv ändå. Lite svårt att behöva använda ett statistikprogram, som jag inte använt på 2 år, på dator för att lösa några uppgifter. Tippar på att minst 90% av alla i klassen vill lösa uppgifterna på tentan på gammalt hederligt vis. Penna, sudd, papper, miniräknare etc. Jag är en av dem.
1 månad kvar till skidskyttet drar igång igen med premiär i Östersund. Kommer garanterat vara på plats på skidstadion.

Pluggarweekend

Då var det snart dags! Terminens första tenta står i antågande och den SKA spikas! Så enkelt är det. Positivt realistisk är det som gäller. Sannolikhetslära, inferens, hypotesprövning och deskriptiv statistik är det som ingår i tentan. Till skillnad från exakt alla andra ämnen jag har haft måste man på den här tentan klara minst 40% av varje del. Det här betyder att det är möjligt att få 90% godkänt på tentan, = A i betyg i alla andra ämnen, men ändå kan man riskera att få underkänt på tentan. Visst är det sjukt?

Och klarar man bara 40% av varje del får man också underkänt eftersom 45% krävs för att klara tentan. Märkligt märkligt. Begriper inte mycket alls. Ligger något i Stenis uttryck eller? "De går int å förklar för den som int begrip"
Eller hur var det?


Har äntligen hittat ljuset i tunnelns slut och gissa vad! Det är inte ett tåg som rycker fram i full hastighet utan det är utgången ur tunneln ;-)

RSS 2.0