Mögelsaft, shopping, bak...

Tjohej!
Tänkte börja det här inlägget med att säga att mögelsaft är inte roligt att få på händerna. Speciellt inte när man är i en mataffär och letar efter tomater att köpa. Andra gången jag ser mögliga tomater på ICA Nära på Frösön på en veckas tid tror jag att det är. Dags att byta ut dem kanske? Samma sak var det med lök jag tänkte köpa. Mögliga vet jag inte, men mjuka och skrynkliga. Tyckte det var bättre förut innan de gjorde om en massa i butiken. I alla fall vad gäller löken. Allt annat är väl egentligen bättre.
Mycket shopping har det blivit senaste dagarna också. Började med en fitnessboll hos Peter på Team Sportia följt av Coop Forum innan bilen styrde mig via E14 i aningen för hög hastighet i vänstra körfältet norr/nordvästgående eller vad det nu är för riktning pga de som kör 95km/h vidare mot nyöppnade ICA Maxi. Snacka om att jag kände mig vilsen där eftersom det var min första gång i Östersunds största matbutik. Inget speciellt egentligen, har varit i mycket större affärer tidigare i livet så. :)
Igår var jag in på en hälsokostbutik för första gången sen mars 2006 eftersom Jimmy skulle handla en sak som jag också lyckades köpa. Köpte även rosenrot, vilket enligt en god finsk vän till mig påstår är slöseri med pengar. :-) Får se hur jag upplever det och om jag håller med henne eller inte. ;-)
Är förövrigt en mästare vad gäller att baka bröd och kakor. I alla fall anser jag, med stort Ego, mig vara det! Att hålla på i köket med bakning och matlagning är riktigt roligt eftersom det går att experimentera mycket.
Hyvä yötä.. Nej vänta, inte god natt.. Kommer inte ihåg vad det var Hej då heter på finska...

Dags för personliga investeringar?

Merhaba, Guten tag, Bonjour, Hello, Salut, Moi, Hej!

Har efter lite om och men samt genom en slump kommit på att det är hög tid för lite personliga investeringar inför framtida arbetsliv. Speciellt när det finns så många som har "bättre" erfarenheter så gäller det att hävda sig på flera andra sätt. Vet i alla fall redan att jag är en jäkel på att skriva personliga breven så det är ju alltid bra.

Det jag har kommit att tänka på är att det vore roligt att lära sig 2-3 språk till. Behöver inte vara så att jag lär mig hundra procent flytande men gärna tillräckligt bra för att kunna klara mig i det land där ett specifikt språk talas. Just språkkunskaper verkar vara värdefulla på dagens arbetsmarknad och ju fler språk man kan desto bättre. Eller? Språkgeniknölarna i huvudet på mig törstar efter att lära sig mer. Fast det får självklart inte komma i vägen för studierna jag har kvar på universitetet.

Hittade lite språkkurser på Adlibris när jag snokade runt och kurserna består av bok + x antal cdskivor för att man ska kunna lyssna och härma. Låter väl intressant ändå?

Med tanke på var jag helst skulle vilja arbeta i framtiden här i Sverige så blir det ju extra viktigt att kunna fler språk än svenska och engelska. Pratar franska ganska hyfsat fortfarande även fast mycket har försvunnit sen studenten 2004. Hur häftigt skulle det inte vara att kunna prata 2-3 språk flytande samt några till så man klarar sig?

Har lagt in bevakning på finska grundkurs eftersom den var slut men har inte bestämt mig om jag ska prova beställa eller inte när de får in boken på lager igen.

Världen ligger för mina fötter!

Raft race ending with rotten fish

Så var det dags igen. Det årliga flottracet för de nya studenterna gick av stapeln idag och byggprogrammet var de som gick segrande ur det hela med sport tech som tvåa. De som vunnit de senaste åren om inte minnet sviker alltför allvarligt just nu.
De internationella kom åtta vilket är bra också med tanke på hur många som var med och av de som tog sig i mål var sjuksyrrorna sist. Tråkigt var att socionomerna var tvungna att bryta även fast de låg klart sist på grund av att någon icke namngiven person tillhörande okänt program bestämde sig för att sabotera genom att dumpa en burk surströmming på dem. Hur man kan va så korkad är hundra procent bortom min förståelse. Helt iq-befriat. Surströmming både luktar fruktansvärt och smakar ännu värre. Får ju kväljningar bara jag tänker på det. Huvva huvva.

Ikväll blir det fest på campingen igen! Ska bli kalasroligt! En från Polen och en från Frankrike tror jag det är fyller år i helgen eller precis efter. Är inte hundra säker på vilket. Hoppas jag hittar nånstans att sova.. Att gå 5-6 kilometer i mörkret efter man druckit x mängd alkohol är ingen höjdare. Bättre med taxi. Lär anlita Taxi Östersund i vanlig ordning.
En från Kamerun verkar planera att supa ner mig ikväll. Ska se till att den planen misslyckas med 1000% marginal!


International guys!

Vad ska man säga? Snacka om att utbytesstudenterna som är här i Östersund är fantastiska. Vilken stämning de bidrar med! De kommer från Australien, Tyskland, Lettland, Ungern, Frankrike, Finland, Kanada, Spanien, Italien, Iran, Turkiet osv. Nåväl, några av dem är så kallade freemovers vilket innebär att de inte är med i något utbytesprogram som Erasmus utan har sökt direkt till Mittuniversitetet.

Alla aktiviteterna som vi i Internationella Utskottet har anordnat för dem har varit riktigt roliga. Svensk buffémat, brännboll, fester osv. Och fler fester kommer det bli! Inte minst med tanke på att nästan alla är inkvarterade på campingen. Kommer bli en underbar termin nu under hösten och vintern. I morgon ska de bygga en flotte som de ska använda till att tävla med i det årliga flottracet som går av stapeln i Badhusparken. Tävla kommer de göra mot alla andra program så det ska bli intressant att se.

Fortsättning följer...

RSS 2.0